Gå till huvudinnehåll

Klinikreportage

Vi besöker kliniker som använder sig av Plandents produkter och tjänster.

Helsingborgs Specialisttandvård

Specialisttandläkarna Yanelys Lind och Ann Weibull delade en stark vision om hur barntandvård skulle bedrivas och hur en bra arbetsplats borde se ut. Detta ledde till beslutet att starta Helsingborgs Specialisttandvård där både patienter och personal kan få stå i centrum.
Läs mer

Avancerad teknik förenklar vardagen på Tandense i Klippan

För tandläkare Pirooz Tolooei Pooya har det alltid varit viktigt att arbeta med den senaste digitala tekniken. Det finns flera skäl till det. Hans klinik Tandense i Klippan är försedd med avancerad utrustning som sin komplexitet till trots skapar en stor enkelhet i det dagliga arbetet.
Läs mer

PlanOrder på Inlandets Tandklinik

Gör det du är bäst på och lej bort allt annat. Det rådet fick tandläkare Jane Viklund när hon skulle starta egen klinik. Med andra ord, borra mer och administrera mindre. Och det var så det kom sig att hon valde att installera PlanOrder, Plandents lager- och beställningssystem, för att slippa en stor och tidskrävande administrationsdel.
Läs mer

GHP Specialisttandläkarna

- Vi arbetar med de främsta inom respektive dentalområde och är alltid väldigt angelägna om att de anställda ska vilja vara här - det var utgångspunkten. För att se till att vi fick den bästa utrustningen gjorde vi en grundlig research. Med ett specialistteam från kliniken reste runt till olika leverantörer för att studera deras utbud, berättar Pär Almqvist om hur valet av leverantör gick till.
Läs mer

Tandvårdshuset Katrineholm

Vi gratulerar tandläkare och grundare Osama Pairo till den nya kliniken Tandvårdshuset Katrineholm. Här har Plandent bland annat installerat unit, CBCT-röntgen, PlanOrder och steril. Följ med på resan!
Läs mer

Gillar du att ha koll?

Prenumerera på Plandents nyhetsbrev för reportage, produktnyheter, inbjudningar och unika erbjudanden!
Läs mer

PlanOrder

Kliniker har använt PlanOrder i över tio år. Men vad är det då? Jo, PlanOrder är ett lagersystem med inbyggd beställnings- och inventeringsfunktion som i sin enkelhet är en skanner och ett smart lådsystem. Med PlanOrder på kliniken får du ett lager som är funktionellt, överskådligt, snyggt, enkelt att städa och där varje produkt har en bestämd plats.
Läs mer

Kungsdental – ny klinik i Jönköping

Stort grattis säger vi till Kungsdental Tandvård och Edmon Michael, vars nya klinik har slagit upp dörrarna i Jönköping under april 2021! Plandents multiprofessionella team har varit med från start med praktikplanering, PlanOrder (beställningssystemet för förbrukning), utrustning, mjukvara inklusive bildbehandlingsprogramvaran Romexis och givetvis installationer.
Läs mer

Ergonomi, kvalitet och hygien – LM-Dental enligt Carina Thuresson

Carina Thuresson är tandhygienist och driver den privata kliniken Munlyckan i Stockholm. Hon har lång erfarenhet och stor kunskap kring munhälsa och förebyggande tandvård. Hon har använt LM-Dentals instrument i sitt dagliga arbete under många år och tycker att några av de största fördelarna med instrumenten är att de är slipfria och att handtagen har god ergonomi.
Läs mer

PlanOrder på Wikanders Tandvård i Karlstad

Wikanders Tandvård i Karlstad drivs av tandläkare David Wikander och Emelie Pernefur Eliasson. På kliniken jobbar också ytterligare två tandläkare, två tandhygienister och fyra tandsköterskor. De har använt sig av Plandents lager- och orderhanteringssystem PlanOrder i sju år. Emelie ser stora fördelar med systemet.
Läs mer

PlanOrder hos Tandläkare Per Salgård i Lidköping

Per Salgårds praktik ligger i Lidköping och har ett behandlingsrum. Per Salgård och tandsköterska Nadja Krook berättar att PlanOrder fungerar bra och är till stor hjälp i det dagliga arbetet. "Vi lägger mindre tid på beställningar idag och skannar in allt eftersom det är på väg att ta slut. Det är ett väldigt enkelt och användarvänligt system."
Läs mer

Tandläkare Vid Torget i Vimmerby

Tandläkare Vid Torget heter den nyöppnade kliniken som ligger just vid Stora torget i Vimmerby. Kliniken drivs av leg. tandläkare Agnieszka Zakrzewska och tillsammans med tandsköterska Kerstin Engborg är hon redo att ta emot patienterna. Här har ett team från Plandent fått äran att bidra till att skapa en ändamålsenlig och smidig arbetsplats, med utrustning och förbrukning till behandlingsrum, steril och maskinrum.
Läs mer

PlanOrder på Stångå Tandklinik

Stångå Tandklinik med Jon Granath i spetsen öppnade i år sin andra klinik, Svartå Tandklinik i Mjölby, och där fick även PlanOrder flytta med in. ⁠ ⁠ "Litet lager, lätt att få överblick, ingen kassation, minimal tid läggs på beställningar, alltså ekonomiskt" – så beskriver Jon Granath PlanOrder.⁠ ⁠
Läs mer

PlanOrder på Tandgruppen i Kungsbacka

Tandgruppen i Kungsbacka är en stor klinik och mycket material ska beställas. Därför ville de hitta ett system som kunde förenkla processen och göra det smidigare att hantera lagret. Med PlanOrder har de minskat sina förbrukningskostnader och den arbetstid som tidigare lagts på beställningar kan istället användas till kliniskt arbete.
Läs mer

Ettårsjubileum med PlanOrder

Tandläkare Cecilia Markfjäll och tandsköterska Pernilla Söderpalm i Mölndal berättar om sina upplevelser med PlanOrder. Tandläkare Markfjäll började med PlanOrder för att de ville få ordning och reda i sitt förråd, med bättre överblick och kontroll. "Dessutom är det viktigt för oss att utvecklas och ta hjälp av den senaste tekniken - att jobba modernt."
Läs mer

De lägger mindre tid på att beställa förbrukningsmaterial

Tack vare PlanOrder har Specialisttandläkarna Norrköping minskat sitt lagerutrymme, fått kontroll över sina beställningar och sparat både tid och pengar.
Läs mer

När Eastmaninstitutet fick nya lungor

När Eastmaninstitutet skulle renoveras fick Plandent uppdraget att ansvara för maskinrummens utformning. Vi såg till att den unika byggnaden med nära 70 behandlingsrum fick driftsäkra maskinrum med minimal risk för störningar för den kliniska verksamheten.
Läs mer

Han vill få fler att våga gå över till digitala avtryck

Tandläkare Mikael Neuman i Göteborg har tagit digitala avtryck i snart tio år. Och han vill att fler ska börja att använda sig av den senaste tekniken.
Läs mer

Eastmaninstitutet är längst fram i den digitala utvecklingen

Röntgenavdelningen på Folktandvården Eastmaninstitutet är först ut i landet med Planmecas senaste CBCT-röntgen Viso. Röntgenapparaten kompletterar den befintliga utrustningen på kliniken och gör att de tar ytterligare ett kliv framåt i digitaliseringen.
Läs mer

Teknisk framkant i Örebro

Specialisttandvården och tandtekniska laboratoriet i Region Örebro län har kommit långt på sin digitala resa. De har en målsättning att använda sig av den senaste tekniken och använder sin digitala dentalutrustning allt mer och mer.
Läs mer