Gå till huvudinnehåll

Kungsdental Tandvård – ny klinik i Jönköping

Josefine-Edmon-Kungsdental.jpg

Edmon Michael har varit verksam som tandläkare sedan examen från Karolinska Institutet 2010 och i april i år tog han det stora klivet att öppna egen klinik – Kungsdental i Jönköping.

Han har tidigare arbetat inom Folktandvården och på privatklinik, men drömmen om att öppna egen klinik, efter egna mått, har följt med honom över tid. Att starta eget mitt under en pandemi medförde i början en viss oro, men Edmon Michael menar att det känns helt rätt.

- Det är en frihet att bestämma mitt eget schema och att fritt kunna välja material som jag ser är bäst för patienten, berättar Edmon Michael.

En helhetsleverantör till kliniken

Valet föll på Plandent som helhetsleverantör av utrustning och förbrukning till kliniken.

- Plandent har varit ett otroligt fint stöd och en trygghet för oss genom hela projektet. De är kunniga och proffsiga och har alltid funnits där om det har varit något som vi har varit osäkra på.

Plandent har även bidragit med teknisk service och installation liksom praktikplanering, från ritningsstadiet till färdig lokal.

- Vi hade med oss Plandent genom hela processen, på alla byggmöten – det har varit till stor hjälp, berättar Edmon Michael.

Olov Åhgren, Plandents expert på praktikplanering, berättar hur man bör resonera när man planerar en ny klinik.

kungsdental_compacti5.jpg

- Tänk på hur du vill jobba om tio år, att inte bygga för litet, för stort eller efter enbart dagens akuta behov. Det kan vara lite svårt att kika i spåkulan och veta vad man har för behov flera år framåt i tiden, men det är viktigt att åtminstone ta sig en rejäl funderare.

Och det är just vad Edmon Michael har gjort. I det första av fyra behandlingsrum ståtar en Planmeca Compact i5 unit tillsammans med en intraoral röntgen, Planmeca ProX. Under alla år, både i offentlig och privat sektor, har Planmecas produkter tjänat Edmon väl och därför var det självklart för honom att fortsätta. I röntgenrummet finns en Planmeca ProMax 2D panoramaröntgen. I sterilen är autoklaven Lara från W&H installerad jämte en diskdesinfektor från Miele.

Gamla kollegor blir nya

På Kungsdental arbetar ett för Edmon bekant ansikte. Han och tandsköterskan Josefine Käck har tidigare delat arbetsplats och när han utlyste tjänsten på sin nya klinik sökte hon lyckosamt nog den, vilket Edmon är väldigt glad för.

En stor hjälp i deras vardag är beställnings- och lagerhanteringssystemet PlanOrder som skapar ordning i förrådet. Det är till och med Josefines favoritredskap.

- Man sparar tid till annat och det ger överblick på allt.

Vad har ni för framtidsvisioner för kliniken?

- Fler behandlingsstolar, att komplettera teamet med en tandhygienist och eventuellt en till tandsköterska, berättar Edmon och tillägger entusiastiskt: Hela den här resan har varit kul!

Jörgen och Johnny är i full gång med installation av uniten Planmeca Compact i5.

Lite närmare slutresultatet.

Klar!

Behandlingsrummet är redo för patienterna. Richard från Plandent tar sig en titt tillsammans med Edmon och Josefine.

Tandsköterskan Josefine är med när Plandents förbrukningsexpert Anethe installerar PlanOrder – skräddarsytt efter klinikens behov.

Var sak på sin plats i förrådet.

Klart! Nu är det ordning i hyllorna – och det verkar som att Edmon godkänner resultatet.

Röntgen- och valideringsteknikerna Emil och Tommy installerar klinikens panoramaröntgen Planmeca ProMax.

Johan ser till så att allt funkar i den nya sterilen, utrustad med bland annat autoklav från W&H och diskdesinfektor från Miele.

Solbadande klinik, redo att ta emot de första patienterna.

Stort tack för förtroendet och lycka till önskar hela teamet: teknikerna Tommy, Emil, Johnny, Jörgen och Johan, förbrukningsexperten Anethe, utrustningsexperterna Richard och Thomas och praktikplanerare och utrustningsexpert Olov.