Gå till huvudinnehåll

Kunskap & utbildning

Här samlar vi våra bästa guider, råd, artiklar, tips och tricks om våra produkter.

Romexis bildhantering

Oavsett hur länge du arbetat med Romexis så finns det alltid mer att lära. Ta en paus och kika in på våra guider för att få tips och idéer.

Läs mer

ProOne Panorama

Lär känna din panoramaröntgen så att du känner dig trygg när du ska positionera patienten – en viktig del för att ta bra bilder.

Läs mer

Stol & unit

Det är viktigt att ta hand om sin unit på rätt sätt för att den ska hålla över tid. Här samlar vi tips som rör just stol och unit.

Läs mer

PlanOrder hos Tandläkare Per Salgård i Lidköping

Per Salgårds praktik ligger i Lidköping och har ett behandlingsrum. Per Salgård och tandsköterska Nadja Krook berättar att PlanOrder fungerar bra och är till stor hjälp i det dagliga arbetet. "Vi lägger mindre tid på beställningar idag och skannar in allt eftersom det är på väg att ta slut. Det är ett väldigt enkelt och användarvänligt system."
Läs mer

Vad säger färgerna om din klinik?

Har du tänkt på hur färgerna inverkar på patientens upplevelse? Färger påverkar oss oftast mer än vad vi faktiskt inser och därför är de värda att ge en extra tanke.
Läs mer

Tips för att minska rostangrepp på instrument

Hygiensjuksköterska Gunnar Hagström ger sina bästa tips för att hålla hygienrutinerna i sterilen och hur du kan minska risken att dina instrument börjar rosta.
Läs mer

Ergonomi, kvalitet och hygien ā€“ LM-Dental enligt Carina Thuresson

Carina Thuresson är tandhygienist och driver den privata kliniken Munlyckan i Stockholm. Hon har lång erfarenhet och stor kunskap kring munhälsa och förebyggande tandvård. Hon har använt LM-Dentals instrument i sitt dagliga arbete under många år och tycker att några av de största fördelarna med instrumenten är att de är slipfria och att handtagen har god ergonomi.
Läs mer

LM Arte - för att ett bra resultat kräver bra verktyg

LM-Arte är en uppsättning innovativa handinstrument för estetiska fyllningar. De är utvecklade i ett samarbete mellan LM-Dental och Style Italiano ā€“ en grupp tandläkare som är specialiserade på estetisk restaurering.
Läs mer

Finansiering

Det finns många fördelar med leasing och hyra. Du binder inte upp ditt kapital i utrustningen, utan du betalar bara för själva funktionen och användningen. Det gör att du kan använda pengarna smartare.
Läs mer

Slipp det ständiga bruset

QuietOn är en unik öronpropp som skyddar tandvårdspersonal från buller, utan att störa kommunikationen med patienten. Eftersom den reducerar onödigt bakgrundsljud hjälper den också till att öka koncentrationen vid behandlingar. QuietOn är liten, hygienisk, lätt att använda och har lång batteritid ā€“ vilket gör den till ett perfekt hjälpmedel på kliniken.
Läs mer

Han vill få fler att våga gå över till digitala avtryck

Tandläkare Mikael Neuman i Göteborg har tagit digitala avtryck i snart tio år. Och han vill att fler ska börja att använda sig av den senaste tekniken.
Läs mer

Ergonomi

Ergonomi handlar om allt från greppet kring ett handinstrument, stolen du sitter på till positionering vid uniten och belysningen i behandlingsrummet. Här har vi samlat tips, tricks och produktinformation om allt som rör ergonomin på kliniken.
Läs mer