Gå till huvudinnehåll

Aktuellt

Plandents och tandvårdsbranschens senaste nyheter, missa inte!

Senaste nytt från Plandent och tandvårdsbranschen

Pressmeddelande

Planmeca Group meddelar härmed att man planerar att slå ihop företagen Plandent AB och KaVo Dental Nordic AB i Sverige.
Läs mer

Bättre tandvård i Kenya

Plandents servicetekniker har nyligen åkt till Kenya. Där jobbade han en vanlig arbetsdag på tandläkarkliniken, vid Gundua Health Center, som drivs av volontärerna tandläkaren Lars och läkaren Helena Salonen. Här läggs ett stort fokus på barnens munhälsa för att skapa bättre förutsättningar i framtiden.
Läs mer

Pionjär inom implantatkirurgi vann årets Forssbergspris

Forssbergspriset delas ut årligen till en eller flera personer som har gjort en betydande insats för odontologin. I år gick det till Stefan Lundgren, professor i käkkirurgi vid Umeå Universitet och konsult inom implantatkirurgi vid Smile tandvård Umeå.
Läs mer

Planmecas 50-åriga resa

Från 70-talets operatörsstolar till dagens 3D-röntgen. Planmeca har haft en spännande och utvecklande resa fram till där de är idag. I år firar vårt moderbolag 50 år!
Läs mer

Rengöring av LM Sharp Diamond

Få reda på hur du undviker galvanisk oxidation på instrumenten vid rengöring av dem för längsta möjliga hållbarhet.
Läs mer

Klinikreportage

Vi besöker olika kliniker runt om i Sverige som använder sig av Plandents produkter och tjänster.
Läs mer

DAX Ytdesinfektion byter namn till Kiilto Pro

DAX Ytdesinfektion och Luktuppfräschare byter varumärke från DAX till Kiilto Pro med start under augusti 2022. Förändringen gäller alla produkter som inte används på huden, till exempel ytdesinfektion, luftfräschare och rengöringsprodukter.
Läs mer

Vårt moderbolag Planmeca förvärvar KaVo Treatment Unit & Instrument

Det står nu klart att Plandents moderbolag Planmeca Oy, en av de största privatägda tillverkarna i tandvårdsbranschen, har tecknat ett avtal för att förvärva KaVo Treatment Unit &. Affären kommer att komplettera Planmecas redan omfattande produktportfölj.
Läs mer

Produkter och förbrukning

Läs mer om produkter, tips och guider inom förbrukning från ett urval av våra fantastiska leverantörer, så som 3M, Ivoclar, GC, Kerr, Voco, Kulzer, Kuraray, LM-Dental, Ultradent, Directa, FKG med flera.
Läs mer

rosa-streck-1960.png

Tandläkare Utan Gränser

Plandent AB är stolt sponsor!

rosa-streck-1960.png

Nyhetsbrev 2022 från Tandläkare Utan Gränser (TLUG).

Corona hade satt hela världen på paus och efter ett uppehåll på över två år kunde vi äntligen återuppta volontärverksamheten och fortsätta med vårt arbete!

Under 2022 har Tandläkare Utan Gränser skickat tre volontärgrupper till projektländerna Tanzania, Zimbabwe och Filippinerna. Dessutom var ett projekt till Burkina Faso planerat och klart att genomföras i januari 2023 men fick ställas in pga. det politiska läget i landet. Möjligheten till en nystart i Mufindi, Tanzania, har undersökts och ett projekt planeras till hösten 2023. Projektet i Etiopien befinner sig för tillfället under utvärdering.

I linje med TLUGs vision och målsättning har varje genomfört projekt haft fokus på utbildning och prevention. Under 2022 har sammanlagt 5200 barn undersökts och fått information om oral hälsa, varav cirka 900 har remitterats vidare till lokala tandläkare för mer invasiv tandvård i form av fyllningar och extraktioner. Pga. stängda skolor under pandemin har inte alla övervakade tandborstprojekt kunnat fortsätta drivas och har därför fått startas om på nytt. Reseberättelser finns att läsa på vår hemsida under https://tandlakareutangranser.se/blog/

Inget av detta skulle vara möjligt utan stöd och uppbackning från våra sponsorer och samarbetspartners, gamla som nya. Er stöttning i form av ekonomiska bidrag och produkter är den grundstenen som hela vår verksamhet bygger på. Dessutom är vi otroligt tacksamma för all exponering på våra sponsorers och samarbetspartners sociala kanaler. Det hjälper oss att nå ut till fler och på så sätt åstadkomma en ännu större förändring för människor.

Bild-Plandent-TandläkareUtanGränser2022.jpg

Årsmötet 2021 genomfördes digitalt i mars 2022 där det förutom de sedvanliga årsmöteshandlingarna också hölls ett föredrag av en mycket uppskattad gästföreläsare Ötdl Nina Sabel. Därutöver har våra styrelsemedlemmar och volontärer presenterat TLUG och organisationens arbete vid flertal olika tillställningar under det gångna året.

TLUG deltog dessutom på årets Swedental i form av att representanter från organisationen fanns på plats i Smiles monter och berättade om verksamheten för de nyfikna. Under mässan fick samtliga samarbetspartner ett tackdiplom utdelat.

Planeringen av volontärprojekt för 2023 är i gång. Under det kommande året siktar vi på att utveckla vårt samarbete med de nordiska organisationerna och erbjuda volontärer från de andra skandinaviska länderna möjlighet att åka ut och jobba med oss.

Än en gång ett stort och varmt tack för ert förtroende för TLUG! Vi är förväntansfulla på vad det kommande året har att erbjuda och skulle vara otroligt glada att få uppleva det tillsammans med er!

Med vänliga hälsningar,
Nikoo Bazsefidpay
Ordförande Tandläkare Utan Gränser

rosa-streck-1960.png

Vi håller dig uppdaterad

Anmäl till nyhetsbrev