Gå till huvudinnehåll

Ergonomi

Ergonomi handlar om allt från greppet kring ett handinstrument, stolen du sitter på till positionering vid uniten och belysningen i behandlingsrummet. Här har vi samlat tips, tricks och produktinformation om allt som rör ergonomin på kliniken.

Ergonomi

Våra unitar ser till att du kan utföra dina behandlingar i ergonomiska arbetspositioner. De är också bekväma för patienterna under hela behandlingen, vilket gör det lättare för dig att fokusera på det kliniska arbetet.
Läs mer

LM-Dentalâ„¢ har fullt fokus på ergonomi

Hur definieras ett handinstruments ergonomi? Först och främst är ett halkfritt och naturligt grepp på ett instrument grundläggande. För det andra förhindrar en lättviktig och optimerad utformning effektivt yrkesskador. För det tredje försäkrar en god taktil känsla och ett lätthanterat instrument bästa kliniska resultat. Funktionssäkerhet, slitstyrka och komfort är egenskaper som är självklara för både tandläkaren och patienten. LM-Dentalâ„¢ har fullt fokus på ergonomi och utvecklar ständigt sina handinstrument och bordsapparater baserat på den senaste forskningen.
Läs mer

Färg har betydelse

När du väljer färger till din klinik är patientens synpunkter naturligtvis ett viktigt övervägande. Men förutom patienten finns det också någon annan som spenderar mycket tid på din arbetsplats – du.

Som yrkesverksam på kliniken kommer du sannolikt att spendera lika mycket tid där som du gör hemma. Därför är det viktigt att estetiken i din arbetsmiljö också är rätt för dig. När du väljer ett färgschema för din arbetsplats, tänk på vilka färger som har en positiv inverkan på dig – och vilka som inte har det. Trivsamma kombinationer som gläder och lugnar dina patienter kan också göra underverk för din egen dag.

Ta del av våra råd kring klinikens färger

Rätt belysning för en bra arbetsmiljö

Omfältsbelysing, operationsbelysning, allmänsbelysning – de är alla viktiga för att du ska må bra på jobbet. Ljuset betyder mycket för din arbetsmiljö. Det är viktigt att du ser behandlingsområdet tydligt och skarpt, och att ljuset är behagligt för dina ögon. Ljuset ska också fungera lika bra året runt – sommar som vinter, liksom vid olika tider på dygnet.

Utvecklingen när det gäller belysning har tagit stora steg de senaste åren och det finns idag många smarta funktioner som hjälper dig i din vardag.

Läs mer om belysning och hur den kan hjälpa dig