Gå till huvudinnehåll

Hjelte Tandvård sparar tid med PlanOrder

Hjelte Tandvård skapar bra rutiner med PlanOrder och får mer tid för patienterna. Läs om Henrik och Cecilia Hjeltes dröm om att skapa en egen tandläkarklinik där de bestämmer sina egna villkor.

Bra rutiner och struktur ger oss mer tid till patienterna

Alla förtjänar ett fint leende, oavsett plånbok. Det är ett motto som Hjelte Tandvård lever efter.

Därför är det så viktigt för oss att erbjuda en bred allmäntandvård där vi också jobbar effektivt administrativt. Med beställningssystemet PlanOrder spar vi tid som vi istället kan lägga på våra patienter, säger tandläkare Henrik Hjelte.

Drömmen om egen praktik

Under flera år närde Henrik Hjelte och tandsköterskan Cecilia en tanke om att starta en egen tandläkarpraktik.

Vi längtade efter att själva få styra vårt arbete och bestämma vilka material och vilken utrustning vi skulle köpa in. Dessutom ville vi ha större flexibilitet – både med vår egen tid och med den vård vi erbjuder våra patienter, säger Henrik Hjelte, som jobbat som anställd tandläkare i 13 år.

imagehnrgc.png
Tandläkaren Henrik och tandsköterskan Cecilia Hjelte använder PlanOrders lagersystem.

För ett år sedan dök så rätt tillfälle upp. En klinik på Gröna Gatan i Majorna i Göteborg hade blivit ledig och paret gjorde slag i saken och köpte den. I dag, ett år senare, kan de nöjda se tillbaka på det gångna året.

– Det har blivit precis som vi ville och lite bättre. Vi har gott om patienter och ligger i linje med vårt bästa scenario vad gäller budget. Vi har också kunnat skapa den frihet vi längtade efter och de rutiner som passar oss. Det gör att vi kan erbjuda tandvård med hög kvalitet, säger Henrik Hjelte.

En av de främsta orsakerna till att de i dag kan jobba effektivt är Plandents beställningssystem PlanOrder.

När vi startade vår praktik funderade vi mycket över hur vi kunde skapa bra rutiner. Vi hade båda jobbat på arbetsplatser där vi saknade bra struktur, men hade även en del bra erfarenheter som vi ville ta med oss, säger Cecilia Hjelte.

Bland annat ville vi ha ett effektivt system för att beställa material. Vi ville inte sitta och klicka och välja mellan olika varor eftersom vi visste hur mycket tid och energi det tar. Så när vi skulle besöka Swedental i Stockholm fick vi tipset att gå till Plandents monter.

Där visade Plandents förbrukningsexpert hur PlanOrder fungerar och erbjöd sig också att komma till deras klinik för att hjälpa dem med uppstarten.

Under en hel dag satt vi tillsammans med Plandent och la upp en orderlista enligt våra önskemål. Med den som grund är det enkelt för oss att beställa nytt material. När något är på väg att ta slut läser vi bara av en QR-kod, berättar Cecilia.

Bild-Hjelte-004.jpg

Fördelarna med PlanOrder är många, menar både Cecilia och Henrik.

Förutom att vi spar tid, som vi i stället kan lägga på våra patienter, blir också beställningarna rätt. QR-koderna gör att felbeställningarna minimeras. Dessutom blir det snyggt och prydligt i förrådet med material i olika lådor som är tydligt märkta och har en QR-kod på kanten.

Efter PlanOrder installationen har vi en fortsatt bra relation och support från Plandent. När jag ringer och frågar om olika saker får vi alltid svar snabbt, säger Cecilia Hjelte.

Bild-Hjelte-008.jpg

I dag erbjuder Hjelte Tandvård en bred allmäntandvård som de också kryddat med en del specialiteter. Till exempel använder de alltid andningsskydd i kontakten med patienterna vilket gör att många med underliggande sjukdomar eller långtids-covid söker sig till dem. De har också en enkel metod med ett bra medel för att ta bort fula missfärgningar på tänderna.

Nyligen hjälpte vi två barn som tidigare inte kunnat få stöd med detta. Deras tänder blev jättefina och det kändes så bra att kunna hjälpa dem. Som sagt, alla är värda att få ett fint leende - oavsett den plånbok de har, säger Henrik Hjelte.

Enkelt lager - PlanOrder

Minska ditt lager i dag!

Läs om andras upplevelser

Hitta klinikreportage här

Vi håller dig uppdaterad

Anmäl till nyhetsbrev