Gå till huvudinnehåll

Större klinik, men litet lager med hjälp av PlanOrder

Läs om Stångå Tandkliniks flytt till större lokal, men med ett mindre och effektivt lager tack vare Plandents tjänst PlanOrder.

Modern teknik och professionell tandvård har hjälpt dem till framgång

En stadigt växande klinik med trygg tandvård till hög kvalitet. Det kräver inte bara hårt arbete utan även modern utrustning, pålitlig service och ett smart lager- och beställningssystem. Det vet tandläkaren Jon Granath som driver Stångå Tandklinik i Linköping.

Sedan Jon Granath startade Stångå tandklinik i Linköping för elva år sedan har den vuxit stadigt. Så pass att de blev trångbodda och flyttade till nya och större lokaler i mitten av augusti bara ett stenkast från den gamla kliniken centralt i Linköping.

Det har gått bra för oss redan från start och det är vi naturligtvis tacksamma för. Vi har ett högt tryck och för att hinna med alla patienter blev vi till slut tvungna att jobba i skift i våra behandlingsrum, säger Jon Granath.

All sorts tandvård

När han öppnade kliniken 2012 hade han jobbat som anställd tandläkare i några år, men en flytt tillbaka till Linköping fick tankarna på att starta eget att spira.

Bild-Stångå-003.jpg
Stångå Tandkliniks glada personal.

Jag var osäker på om jag skulle våga, men hittade till slut en bra lokal och bestämde mig. Jobbade sedan halvtid på folktandvården i Gamleby medan jag byggde upp kliniken.

I början var de bara två Jon Granath och tandsköterskan Josefin Andersson men efterfrågan ökade snabbt och de kunde anställa fler. I dag har Stångå Tandklinik sex behandlingsrum med den allra senaste digitala tekniken. Och de har utökat till sex tandläkare, en radiolog, en käkkirurg, två tandhygienister, sju tandsköterskor och en ortodontiassistent.

Tillsammans erbjuder de all sorts tandvård från akuta behandlingar till förebyggande hjälp, allmän tandvård, olika kosmetiska behandlingar såsom tandblekning och tandreglering med Invisalign. De producerar även egna skenor.

Vi är en komplett klinik med stor bredd, konstaterar Jon Granath.

Bild-Stångå-004.jpg
Beställnings- och lagersystemet PlanOrder på Stångå Tandklinik.

Litet lager och bra överblick

Men inget av allt detta hade varit möjligt utan modern utrustning och lager- och beställningssystemet PlanOrder.

Nästan all vår utrustning kommer från Plandent och vi är mycket nöjda med den. Hela samarbetet med Plandent fungerar väldigt bra. Deras förbrukningskonsult är suverän, hon förstår tandvård väl och kommer med bra förslag och lösningar. Även den tekniska servicen fungerar utmärkt, säger Jon Granath.

Sedan cirka sex år har kliniken även PlanOrder. Tidigare hade de ett stort lager med för många produkter och mycket tid lades på beställningar, men med PlanOrder har kliniken istället ett litet lager och en betydligt bättre överblick över vad som används och vad som behövs.

Framför allt har vi frigjort tid för personalen som slipper sitta med beställningarna. Det blir över huvud taget mer ekonomiskt för oss.

Ständig utveckling

Så när Jon Granath 2020 bestämde sig för att öppna ytterligare en klinik Svartå Tandklinik i Mjölby var valet enkelt. Än en gång köpte han utrustning från Plandent och installerade även Planorder.

Flytten till de nya större lokalerna i augusti innebar dessutom en ny helt komplett unit med röntgen, två takhängda Solanna operationsbelysning, två vägghängda röntgen, sex röntgensensorer ProX, en andra 3D-skrivare och ytterligare ett nytt mikroskop.

Bild-Stångå-001.jpg
Stångå Tandklinik i Linköping.

Sedan två år tillbaka ägs både Stångå Tandklinik och Svartå Tandklinik av tandvårdskedjan Dentalum. Men verksamheten drivs precis som tidigare av Jon Granath och hans medarbetare.

Sedan jag öppnade kliniken i Mjölby har jag ägnat allt mindre tid åt det kliniska arbetet och i stället fokuserat mer på själva företagandet. Och nu till årsskiftet tar Josefin Andersson, min allra första tandsköterska, över som klinikchef. Så vi utvecklas hela tiden!

rosa-streck-1960.png

Enkelt lager - PlanOrder

Minska ditt lager i dag!

Läs om andras upplevelser

Hitta klinikreportage här

Vi håller dig uppdaterad

Anmäl till nyhetsbrev