Gå till huvudinnehåll

Tandvårdshuset Katrineholm

Tandvårdshuset Katrineholm är en helt ny klinik som slog upp portarna i juli 2021

Grundare och ägare Osama Pairo tog sin tandläkarexamen vid Umeå Universitet 2014 och började arbeta direkt efter examen. Drömmen om att öppna eget har funnits med i bakhuvudet sedan studietiden.

- Men det var inget jag fokuserade på då jag var besatt av att utveckla mina kliniska färdigheter och växa i min roll som tandläkare.

osama-pairo-3x2.jpg

Mot slutet av 2019 var Osama Pairos plan att jobba i Dubai, men sedan kom pandemin med lockdowns, så det blev helt inte av. Ny plan: tiden var inne att öppna egen klinik.

- Jag kände Björn Lundmark (Plandents expert på röntgen, red:s anm.) sedan tidigare då jag har använt CBCT från Planmeca tillsammans med implantatmodulen i Romexis.

Jag visste att om jag ska ha en egen klinik så ska jag ha utrustning från Planmeca.

- Dessutom fick jag höra att Plandent hjälper till med stöd när man ska bygga eget.

Osama Pairo kontaktade Björn Lundmark som presenterade honom för Plandents expert på klinikplanering, Olov Åhgren.

- Efter att jag pratat ihop mig med Olov så kände jag att han förstod min vision. Jag insåg snabbt att jag inte behövde gå till olika leverantörer för att få ihop all utrustning till kliniken. När Olov sedan kopplade ihop mig med Anethe på PlanOrder insåg jag att hon hade stenkoll på det här med förbrukningsvaror. Det är ingen liten pusselbit när man bygger eget.

Efter att tidigare ha arbetat på klinik som använde lager- och beställningssystemet PlanOrder liksom på ställen utan något sådant system, så visste Osama Pairo att han inte under några omständigheter ville vara utan ett.

- Att sitta med min patient, under mitt eget tak och inte kunna göra klart en viss behandling för att någon har glömt bort att beställa hem något. Det får bara inte hända.

Det har alltid varit en självklarhet att jag ska ha ett system som PlanOrder.

Hur kommer det sig att du valde Plandent som leverantör?

- Jag valde att samarbeta med människorna som jobbar på Plandent. Olov och Anethe har varit ett enormt stöd under den här processen. Sedan känner jag Jens sedan tidigare, han är ju lite av en regional kändis, så alla vet vem han är. Jag fick även förmånen att träffa Anders som validerade vår diskdesinfektor och Bengt som hjälpte oss med autoklaven.

Hur ser du på framtiden?

- Min vision med den här kliniken är inte att den ska bli störst på något sätt. Jag har en lokal på 190 kvadratmeter och jag har bara byggt fyra rum. Jag har två yngre syskon som också är tandläkare. Om de får för sig i framtiden att de vill jobba i Katrineholm så kommer jag att vara redo för det. Annars tänker jag ha en hygienist och använda ett av rummen som extra rum till mig själv. Nu i början blir det bara jag och min sköterska då jag öppnar från scratch. Sedan får vi se hur snabbt vi växer och när jag ber om att få nästa stol och röntgen installerad.

behandlingsrum.jpg

sterilen-klar.jpg

väntrum-entre-1200x800.jpg

Kliniken Tandvårdshuset Katrineholm ägs och drivs av tandläkare Osama Pairo och den består av fyra behandlingsrum, bland annat med Planmecas unit Compact i Classic. Plandents team på plats har bestått av förbruknings- respektive utrustningsexperter, sterilrumstekniker och servicetekniker.

Drömmer du också om att öppna en egen klinik? Vi hjälper dig hela vägen med:

  • Planering av kliniken
  • Utrustning och mjukvara
  • Förbrukningsartiklar, lager- och beställningssystem
  • Installation och validering
  • Finansieringslösningar

Kontakta oss så tittar vi tillsammans på dina funderingar, möjligheter och framtidsmål.

Resan mot öppnandet

Osama och Jens, servicetekniker på Plandent, vid den snart färdiginstallerade uniten Planmeca Compact i Classic.

Före

Här ska det bli ordning på förbrukningsvarorna med Plandents beställning- och lagerhanteringssystem PlanOrder.

Efter

Färdiginstallerat i förrådet!

Ordning i förrådet

Var sak har sin plats i det färdiginstallerade förrådet – tack vara PlanOrder.

Sterilen växer fram

Olov, Jens och Anders från Plandent, liksom kollegan Bengt halvvägs in i skåpet, fixar sterilrummet.

Osama Pairo

Redo att ta emot patienterna.

Välkommen in!

Under juli 2021 öppnar Osama Pairo dörren till sin nya klinik.

Olov guidar

Olov Åhgren är Plandents expert på praktikplanering. Han har genom åren hjälpt 40-50 av våra kunder att få ett bra flöde på kliniken mellan behandlingsrum, steril och väntrum. Men vad ska man tänka på innan man sätter igång och hur går det till?

Olov har svaren

PlanOrder

Vårt lager- och beställningssystem PlanOrder hjälper kliniker i alla storlekar att spara tid och pengar. Det är enkelt att använda och ger dig kontroll över din förbrukning.

Få ordning på ditt lager med PlanOrder