Gå till huvudinnehåll

Om oss

Plandent marknadsför och säljer ett brett sortiment av förbrukningsartiklar, utrustning, teknisk service och IT-lösningar från världens ledande tillverkare till tandvårdsteamet i privat och offentlig tandvård.

Vi skapar en bättre vardag för svensk tandvård!

Plandent har ett fullsortimentserbjudande till svensk tandvård. Varje dag levererar vi förbrukningsartiklar, utrustning, service och digitala system till tandvårdskliniker runt om i landet. Som helhetsleverantör hjälper vi våra kunder från idé till installation och erbjuder service utförd av certifierade tekniker, leasingmöjligheter och smarta digitala tjänster.

Vår ägare är finska Planmeca Oy och vi ingår i Plandent Divison – den största dentala återförsäljarkedjan i norra Europa. Planmeca är också tillverkare av all tung utrustning (stol och unit, röntgenapparater och digitala system) vi säljer. Planmeca är världens största privatägda tillverkare av dentalutrustning med försäljning över hela världen. I Planmeca-gruppen ingår även andra välkända dentalföretag som till exempel LM-Instruments och Opus Systemer.

Plandent i Sverige grundades 1989 och här jobbar idag drygt 70 personer. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm, men vi har anställda över hela landet.

Förbrukningsavdelningen har rötter som sträcker sig ända till 1897 då AB S.A. Forssbergs Dentaldepot grundades. Plandent och Forssbergs slogs ihop till ett och samma bolag 2011.

Kreditvärdighet

Plandent AB har en stabil ekonomisk bas. Enligt Bisnode/Soliditets kreditvärderingssystem har vårt företag högsta kreditvärdighet (AAA) och har haft det oavbrutet sedan 1995. Vi har även högsta kreditvärdighet enligt Creditsafe.

ISO-certifiering

Plandent AB är certifierade genom Svensk Certifiering Norden AB enligt de internationella kvalitets- och miljöstandarderna SS-EN ISO 9001:2015 och SS-EN ISO 14001:2015.

Svensk Dentalhandel

Plandent är medlemmar i FSD – Föreningen Svensk Dentalhandel, en branschförening för företag som är verksamma som tillverkare, importörer och distributörer av dentalprodukter till den svenska marknaden.

Del av Planmeca Group

Plandents ägare Planmeca Oy är världens tredje största tillverkare av dentalutrustning och världens största privatägda företag i dentalbranschen.

Om koncernen

Jobba hos oss

Plandent består av en rikstäckande sälj- och serviceorganisation. Hos oss jobbar drygt 70 medarbetare runt om i landet.

Lediga tjänster

Tandläkare utan gränser

Vi är stolta sponsorer till Tandläkare Utan Gränser (TLUG) och hjälper bland annat till med förbrukningsmaterial till deras volontärresor.

Det här gör TLUG

Forssbergs pris

Forssbergs Dentals Stipendiefond delar årligen ut pris till en eller flera personer som har gjort en betydande insats för den odontologin.

Se alla tidigare stipendiater