Gå till huvudinnehåll

Teknisk service

Vi finns över hela Sverige och hjälper dig med teknisk service. Du når oss via 08-546 979 30 och service@plandent.se

Banner-Kampanj-Verkstad-Sommar24.png

Förebyggande underhåll ger en driftsäker klinik

Vi rekommenderar starkt förebyggande underhåll för kontinuerlig, säker drift och för att i möjligaste mån undvika kostsamma driftsstopp.

Den dagliga driften av en utrustning innebär ett slitage på produktens inre detaljer. Därför är det viktigt att regelbundet byta dessa förslitningsdetaljer genom årligt underhåll.

Boka förebyggande underhåll

Felanmälan & akutservice

Skulle det trots allt vara så att olyckan är framme och det finns behov av akut hjälp, ser vi till att utrustningen blir reparerad med en så kort stilleståndstid som möjligt.

Callcenter service
☎ 08-546 979 30
service@plandent.se

Öppettider
Mån–fre 8.00–16.30
Sommartid 15/5–15/8: Mån–fre 08.00–16.00

Gör en felanmälan

KaVo-kund?

Välkommen till Plandent!

KaVo är nu sammanslaget med Plandent. Hos oss kommer du att få samma kvalitativa service som tidigare, men under nytt namn.

Du kommer lätt i kontakt med vår servicekoordinator som bokar in ett besök i samråd med er. Bor du i en region där du oftast har direktkontakt med ansvarig tekniker och har svårt att nå fram, är du givetvis välkomna att ringa oss så hjälper vi dig.

Skaffa serviceavtal

Innehavare av Planmeca-utrustning har möjlighet att teckna ett fördelaktigt serviceavtal. Det innebär årligt förebyggande underhåll, lägre priser på arbete och besökskostnad samt rabatt på reservdelar.

Med serviceavtal prioriteras du när du behöver teknisk service och du slipper hålla reda på när din utrustning behöver förebyggande service. En annan fördel är att våra certifierade Planmeca och KaVo tekniker kan ge tips om nya uppgraderingar som gör DIN utrustning mer effektiv.

Intresserad av serviceavtal?

Kontakta Pia Hedstrand:

pia.hedstrand@plandent.se
☎ 08-546 979 23

Vi ser till att din utrustning fungerar

Oavsett var du befinner dig i landet hjälper vi dig att underhålla och reparera din utrustning. Vi har ett stort fokus på förebyggande underhåll och hjälper till att förlänga livslängden på din utrustning.

  • Plandent har en rikstäckande organisation för teknisk service, installationer, validering, röntgenkontroller och reparationer. Efter sammanslagningen med KaVo är vår serviceorganisation än mer heltäckande.
  • Med Plandent som servicepartner drar du nytta av den medicintekniska kompetens och teknologiska utveckling som finns i en företagsgrupp med egen tillverkning.
  • Våra certifierade tekniker utbildas kontinuerligt hos Planmeca, KaVo och våra andra leverantörer med nya, fräscha kunskaper.
  • Vi utför teknisk service och kontroller på all utrustning och kringutrustning vi säljer och installerar.

Behöver du reservdelar?

Vi säljer reservdelar och förbrukningsartiklar till majoriteten av produkterna vi säljer. En del beställer du enkelt och smidigt i webbshopen, men om du inte hittar vad du söker eller är osäker på vad du ska beställa är du välkommen att kontakta oss.

☎ 08-546 979 34

reservdelar@plandent.se

Verkstaden reparerar dina hand- och vinkelstycken

Vi går igenom hela instrumentet, demonterar, rengör och smörjer alla ingående delar samt gör funktionskontroll. Eventuella slitna delar byts ut och vi kontaktar dig innan reparation.

☎ 08-546 979 28
☎ 08-546 979 29
@ verkstad@plandent.se

Ladda ner vår blankett för service- och reparationsbeställning (PDF-dokument, 129 kB)

Beställ servicepåsar

Har du koll på att din utrustning gör rent?

I sterilen är det extra viktigt att utföra förebyggande underhåll på sin utrustning för att inte riskera patientsäkerheten. Vår serviceorganisation har specialutbildade tekniker som genomför validering och upprepad prestandakvalificering (UPK/UPQ) av autoklaver.

Boka validering av din autoklav

Har du kontrollerat din röntgen?

Strålsäkerhetsmyndigheten ställer krav på årliga kontroller av din röntgenutrustning. Våra servicetekniker är utbildade för att utföra dessa kontroller.

Boka röntgenkontroll