Gå till huvudinnehåll

Ergonomi, kvalitet och hygien – LM-Dental på kliniken Munlyckan

carinathuresson_1200x800.jpg

Carina Thuresson är tandhygienist och driver den privata kliniken Munlyckan i Stockholm. Hon har lång erfarenhet och stor kunskap kring munhälsa och förebyggande tandvård.

På Munlyckan arbetar också tandläkare och inom kort kommer tandhygienisten Olga Tagner till kliniken. Tillsammans erbjuder de bland annat allmäntandvård, förebyggande vård och akuttandvård.

Carina blev legitimerad tandhygienist 2005 och har arbetat med LM-Dentals handinstrument hela sitt yrkesliv. Dessutom har hon använt LM-Dentals maskin LM-ProPower CombiLED för ultraljuds- och poleringsbehandlingar i drygt åtta år, så hon är väl förtrogen med sortimentet och vet vad som funkar bäst i hennes arbetsvardag.

Det hela började med att Carinas kollegor rekommenderade LM-Dentals handinstrument. Nu har hon använt dem i sitt dagliga arbete under många år och tycker att några av de största fördelarna med instrumenten är att de är slipfria och att handtagen har god ergonomi.

- De är väldigt enkla att använda, menar Carina.

Carina byter ut de slipfria instrumenten en till två gånger per år, för att alltid jobba med skarpa instrument.

- Det ger bra resultat och bra ergonomi genom att man kan arbeta effektivare och använda mindre kraft. Det är dessutom mer komfortabelt för patienten.

För att förenkla hanteringen av klinikens instrument använder var och en sina egna LM-instrument och de använder även servokassetter, vilket förenklar rengöringsprocessen.

Hur har det funkat att arbeta med LM ProPower?

- Bra! Jag gillar att den har bra LED-ljus och bra spetsar. Den är även prisvärd och har bra ergonomi.

Har du några egna tips till andra som använder LM:s produkter, som kan vara till hjälp i deras arbete?

- Jag har speciella ”parodbrickor” för parodpatienter, med slipfria Sharp Diamond, Minisickel, Microsickel, Gracey 11/12, Gracey 13-14, Syntette och Syntette Anterior.

- Jag handdiskar instrumenten direkt efter patient i väntan på att köra dem i diskdesinfektor. Jag kör även ProPower-spetsarna i ultraljudsbad direkt efter patient i väntan på autoklavering.

Ultraljudsbad

Olika instrument som exempelvis borr, filar, blästerspetsar och tandsaneringsspetsar rengörs effektivt i ett ultraljudsbad. Ultraljudsapparaten alstrar högfrekventa ljudvågor (ultraljud) som rengör godset med hjälp av mikroskopiska bubblor.

Vi erbjuder flera olika varianter av BioSonic ultraljudsbad.

Se alla ultraljudsbad