Gå till huvudinnehåll

TePe utökar sitt hållbara sortiment

TePe tar nästa steg mot ett mer hållbart sortiment. Att hjälpa konsumenter att göra välgrundade val utan att behöva kompromissa med kvalitet eller funktionalitet är nyckeln till TePes resa mot koldioxidneutrala produkter.

Att ta hand om munnen hela livet gynna din allmänna hälsa och välbefinnande. TePes speciella sortiment av produkter och lösningar är utvecklade för att möta specifika individuella behov och underlätta vardagen, lämplig till exempel när man har hängslen eller implantat. Ett nära samarbete med tandvårdspersonal säkerställer effektiva, lättanvända produkter med hög kvalitet.

tepe-specialtandborstar.jpg

- TePe introducerade den hållbara mellanrumsborsten tidigare i år. Vi tar nu nästa steg mot vårt mål om koldioxidneutrala produkter 2022 genom att avsevärt minska koldioxidavtrycket från våre specialborstar, säger Helena Ossmer Thedius, marknads- och innovationschef på TePe.

Genom att ersätta fossila råvaror med fossilfria talloljor i ett massbalanssystem minskar koldioxidavtrycket av TePes specialborstar.

TePe och deras råvaruleverantörer är certifierade av ISCC för att garantera fullständig spårbarhet av materialet och dess källor.

All TePes produktion sker vid tillverkningsanläggningen i Malmö, Sverige, med användning av 100% förnybar energi. En del av det kommer från företagets egen solcellsanläggning på taket. TePe syftar till att bedriva sitt arbete i enlighet med FN: s hållbara utvecklingsmål i Agenda 2030. Alla åtgärder är viktiga, därför uppmuntrar TePe alla användare att kasta produkter och förpackningar på ett ansvarsfullt sätt.