Gå till huvudinnehåll

Planmeca i ny stor affär

heikki.jpg

Planmeca förvärvar KaVos verksamhet inom dentala units och instrument

Det står nu klart att Plandents moderbolag Planmeca Oy, en av de största privatägda tillverkarna i tandvårdsbranschen, har tecknat ett avtal för att förvärva KaVo Treatment Unit & Instrument. Affären kommer att komplettera Planmecas omfattande produktportfölj och förbättra tillväxten och konkurrenskraften hos båda företagen, så att de kan erbjuda bästa möjliga moderna digitala arbetsflöde till tandvårdspersonal runt om i världen.

”Detta partnerskap kommer att göra oss till en mycket stark aktör inom dentalbranschen. Jag tror att våra företag passar utmärkt ihop – vi delar samma värderingar och passion för högteknologi, kvalitet och innovation och för att erbjuda ett komplett digitalt arbetsflöde till våra kunder. Vi delar också liknande företagskulturer med ett starkt familjeföretagarv. Att ta hand om våra anställda och fokusera på våra kunder har alltid varit viktiga värden för oss båda ”, säger Heikki Kyöstilä, ägare, grundare och VD för Planmeca Group.

”Vi har alltid haft stor beundran för KaVo som ett premiummärke. Detta partnerskap gör det möjligt för oss att ge exceptionellt värde för både våra kunder och distributörer. Vårt uppdrag är att bli världens ledande leverantör av digitala dentala lösningar”, säger Tuomas Lokki, Senior Vice President för Planmeca Group.

Affären förväntas slutföras i slutet av 2021. 51 procent av KaVo Treatment Unit and Instrument-verksamheten kommer att förvärvas av Planmeca Oy och resterande 49 procent av Heikki Kyöstilä som privatperson. Efter förvärvets slutförande kommer Planmeca Group att sysselsätta totalt 4 500 personer över hela världen.

Så passande att Planmeca i år är jubilar och firar 50 år som företag.