Gå till huvudinnehåll

Planmeca Cleanicâ„¢ 500 renar inomhusluft i tandvårdskliniker tyst och effektivt

Luftrenare är utformade för att filtrera bort olika inomhusluftföroreningar, såsom virus, bakterier och andra fina partiklar. Användning rekommenderas starkt på tandkliniker för att säkerställa bättre andningsluft för både medarbetarna och patienterna. Enligt en ny studie* kan luftfiltrering avsevärt minska risken för COVID-19-spridning under patientbesöket.

Air_Purifier_landscape.jpg

Stora mängder mikrobiella aerosoler genereras regelbundet under tandvårdsbehandlingar, vilket innebär att en luftrenare kan ge flera fördelar för tandvårdskliniker. Säkra avstånd är omöjliga att upprätthålla i tandvården, patientomsättningen är ofta hög och olika kemikalier används under behandlingen. Luftrenare ger lindring för patienter och personal som lider av allergier, överkänslighet eller astma, och de tar också bort luftföroreningar effektivt. Ren luft ökar nöjdheten hos medarbetarna och det har även observerats att eliminering av lukt kan bidra till att minska oro.

Det nya luftreningssystemet Planmeca Cleanic™ 500 har utformats speciellt med tanke på tandkliniker. Systemet renar luften runt tandläkarteamet och patienterna effektivt och anpassar sig efter luftkvaliteten. Planmeca Cleanic 500 avlägsnar lukt, gaser, mikrober och andra föroreningar från inomhusluften. Trots sin effektivitet är systemet väldigt tyst.

Den smarta monitorn på Planmeca Cleanic 500 analyserar och kontrollerar automatiskt luftkvaliteten inomhus. Förutom autopilotläget finns det även ett manuellt reningsläge. Luftkvaliteten kan också övervakas och hela systemet kan fjärrstyras med en mobilapplikation.

Planmeca Cleanic 500 är ett utmärkt val för både små rum och stora klinikområden. Frisk inomhusluft säkerställs av ett effektivt HEPA-filter (99,5%) och ett skräddarsytt filtreringssystem för aktivt kol. Eftersom luftreningshastigheten är särskilt viktig i en tandläkarmiljö kan Clean Air Delivery Rate (CADR) som erbjuds av Planmeca Cleanic 500 vara så hög som 600 m³/h, vilket gör det till ett effektivt val för klinisk luftrening.

*Läs studien från University of Waterloo här.

Kontakta oss Vill du veta mer?

Vill du veta mer om vår utrustning och hur vi kan hjälpa dig få en bättre vardag på kliniken? Hör av dig till våra specialister på utrustning så berättar vi om vilka produkter och lösningar som passar just dig!

Petter Jeansson

Försäljningschef

Carl-Adam Törnberg

Försäljning utrustning (norr & Stockholm)

Olov Åhgren

Försäljning utrustning (mellan)

Hampus Kjellqvist

Försäljning utrustning/förbrukning (syd)

Thomas Höglund

Produktspecialist utrustning

Richard Nordlund

Försäljning utrustning (väst)