Gå till huvudinnehåll

Miljövänligare sortiment

Här hittar du Plandents produkter som är snällare mot miljön. Allt du kan behöva för en klimat smartare klinik.

Senaste miljövänligare nyheter

Spotnix BIO – tandvården är grön

Spotnix BIO, ett miljövänligt aspiratorrör. Ventilerad med mjuka och vävnadsvänliga rundade kanter samt tillverkade i biobaserad fossilfri Grön PE och autoklaverbar PP.

Minska CO2-utsläppen med 66%

Vi är stolta att kunna presentera riskavfallsbehållarna WoodSafe. I dag kan du beställa dina behållare hos oss, vi erbjuder för tillfället 0,5-Liter, 2-Liter och 3-Liter cylindrarna.

Orbis Green Pappersbägare

Orbis pappersbägare är tillverkad av ekologisk trämassa och har en vattenbaserad komposterbar film.

Plandent-Bild-GreenNewBlack.png

Intresset för miljöfrågor och hållbarhet inom tandvården blir allt större. Många leverantörer inom dentalbranschen har börjat fokusera på hållbarhet, och det kommer allt fler miljösmarta produkter.

Förutom miljöperspektivet måste tandvårdprodukterna även säkerställa hälsan och patientsäkerheten. Vilket kan leda till en konflikt då det finns särskilt hårda krav på hygien och funktion inom tandvården, vilket gör att det är nödvändigt med en viss mängd engångsprodukter.

Med det i åtanke blir det extra viktigt att ser över vilket material produkten är tillverkad i och att den har så liten miljöpåverkan som möjligt. Detta vill vi på Plandent hjälpa dig och din klinik med.

Ett växande sortiment

Vi har ett växande sortiment av produkter som är snällare mot miljön. De kan ha en miljömärkning eller så är de tillverkade av antingen återvunnet eller biobaserat material.

Gröna kemikalier

Nu arbetar Plandents servicetekniker med gröna kemilkalier från Veidec Green World.

Kriterierna för Veidecs Green World-produkter är:

  • De får inte vara miljöfaroklassade.
  • De får inte medföra risk för hälsoskada.
  • De får endast innehålla ett minimum av flyktiga organiska ämnen (VOC = Volatile Organic Compounds).

rosa-streck-1960.png

Kontakta oss

Vill du veta mer om vårt breda förbruknings­sortiment och hur vi kan hjälpa dig få en bättre vardag på kliniken? Hör av dig till våra specialister på förbrukning så berättar vi om vilka lösningar som passar just dig!

Hitta din kontaktperson

Är det mer miljövänligt att välja biobaserade produkter?

Finns det miljövänlig plast? Och vad innebär egentligen biobaserad plast? Vi hjälper till att reda ut vilka produkter som är mest miljövänliga.
Läs hela artikeln

En plastfri patientservett

På Swedental 2018 lanserade Plandent en komposterbar och fullt nedbrytbar patientservett. Tillsammans med tillverkaren Finess Hygiene har produkten utvecklats för att hålla samma funktion som motsvarande produkt i plast.
Läs mer

Tema: Hållbarhet

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. I frågan om hållbar utveckling är det kanske extra sant, för det kan vara knepigt att göra rätt och att göra det hela tiden. Den 5 juni är det Världsmiljödagen. För att fira och hedra denna temadag fokuserar vi lite extra på miljö- och hållbarhetsfrågor. Både på framsteg och utmaningar.
Läs mer

Hållbarhetsnyheter från Tepe

- TePe introducerade den hållbara mellanrumsborsten tidigare i år. Vi tar nu nästa steg mot vårt mål om koldioxidneutrala produkter 2022 genom att avsevärt minska koldioxidavtrycket från våra specialborstar, säger Helena Ossmer Thedius, marknads- och innovationschef på TePe.
Läs mer