Gå till huvudinnehåll

Webbinarium

Hygien i tandvården – så säkerställer du patientsäkerheten!

Ett lärorikt webbinarium där du får en djupare förståelse för hur du uppehåller en god vårdhygien inom tandvården med basala hygienrutiner.

Pris | 595 kr exkl. moms / klinik

Föreläsare

Therese Saurow & Linnea Nilsdotter

Hygiensamordnare,
Folktandvården Region Halland och Örebro län.

Information

Patientsäkerheten kommer alltid först! I webbinariumet "Hygien i tandvården – så säkerställer du patientsäkerheten!" får du och din klinik en djupare förståelse om hur du uppehåller en god vårdhygien inom tandvården med hjälp av basala hygienrutiner.

Datum

den 10 oktober 2024 10:00 - 13:00

ONLINE

Therese och Linnea är tillbaka - bättre än någonsin!

Vi gör en favorit i repris och välkomnar tillbaka HIT-konsulterna. Ta del av experterna Therese Saurow och Linnea Nilsdotters bästa kunskaper om hygien i tandvårdsbranschen.

Hygien i tandvården
– för att säkerställa patientsäkerheten

Att ha en god hygien på kliniken är att säkerhetsställa både patientsäkerhet och en god arbetsmiljö.

Under webbinariumet går Therese och Linnea igenom ett flertal ämnesområden som du och dina kollegor kommer att ha nytta av på kliniken. Den sista timmen av webbinariumet är en dedikerad frågestund, så du kan få svar på alla dina funderingar om bra vårdhygien inom tandvården och skapa goda basala hygienrutiner.

Med lång erfarenhet inom tandvården

Therese har arbetat kliniskt både på Folktandvården Halland och privat klinik, men i dag hittar du henne som hygiensamordnare på Region Halland. Med sitt driv och engagemang har hon ingått i olika arbetsgrupper både inom sterilteknisk verksamhet (En handbok för Sterilteknisk verksamhet) och nu även för Svensk förening för vårdhygien tandvårdssektionen (Förrådsriktlinjer).

Med hennes tidigare utbildning inom läraryrket och erfarenhet som tandsköterska kommer du och dina kollegor på ett lätt sätt att bli inspirerade till bättre vårdhygien på arbetsplatsen.

Linnea är utbildad som tandsköterska och har 11 års erfarenhet inom tandvårdsbranschen. Inte nog med det så sitter hon även som styrelseledamot för SFVH, Svensk förening för vårdhygien tandvårdssektionen. Linnea har med sin sprudlande personlighet och sitt stora engagemang i sin tur varit projektledare för revideringen av HOBIT, riktlinjer för Vårdhygien inom svensk tandvård.

Bättre förutsättningar än så här blir det inte!

Ämnesområden

  • Smitta
  • Smittvägar och antibiotikaresistens
  • Basala hygienrutiner
  • Behandlingsrum
  • Maskinparken med fokus på diskdesinfektor
  • Förvaring

Det här får du med dig efter webbinariumet:

  • Vikten av följsamhet till basala hygienrutiner.
  • Rutiner och arbetsflöde utifrån lagar och föreskrifter för tandvården.
  • Tillgång till inspelning av webbinariumet.

Praktisk information

Kursdatum: 10 oktober 2024

Tid: 10.00 - 13.00 (inkl. ca 1h frågor och svar)

Målgrupp: Alla i tandvårdsteamet

Kostnad: 595 kr exkl. moms / klinik

Plats: ONLINE via teams. Dagen innan kursen får du information om inloggningsuppgifter skickade till den e-postadress du anger vid anmälan.

Anmäl: Här.
OBS sista anmälningsdagen är 4 oktober.

Anmäl här

Kontakta oss på Plandent

Vid frågor eller funderingar vänligen kontakta vår marknadsavdelning:

Tel: 08-546 979 00

E-post: marknad@plandent.se

Integritetsinformation

När du registrerar dig, och eventuella kollegor, godkänner du att de uppgifter du lämnar får lagras och användas på de sätt som behövs för att vi ska kunna ta emot dig som deltagare samt en vidare marknadsföring inom intresseområdet.

Företagsnamnet som blir registrerad kan komma att lämnas till medverkande samarbetspartners eller medarrangör för deras egen användning. Under aktiviteten kan vi komma att fotografera och använda bilderna i marknadsföringssyfte.

Vid registrering till aktivitet på en extern webbplats (inte Plandent) gäller aktuella aktörens policy. Vid frågor är du alltid välkommen att höra av dig till: dataskydd@plandent.se

Läs mer om vår integritetspolicy.

rosa-streck-1960.png

Villkor för avbokning och anmälan

Anmälan

Anmälan är bindande. Efter registrerad anmälan får du en bekräftelse när vi kan garantera dig en plats på vår aktivitet.

Avbokning

Avbokning efter anmälan debiteras 100 % av kursavgiften, men kursplatsen kan överföras till en annan vid samma klinik.

Vid gratiskurser/temakvällar tar vi ut en no-showavgift på 300 kr exkl. moms om deltagaren inte har avanmält sig 48 timmar innan aktiviteten. Ingen avgift utgår på webinar om de är kostnadsfria och har obegränsat med plats.

Annullering

Plandent AB förbehåller sig rätten att avbryta kurser om det är för få anmälda eller vid händelser som ligger utanför vår kontroll (force majeure).

Efter att sista anmälningsdatumet har passerat och om kursen inte fått tillräckligt med anmälningar har Plandent AB rätten att annullera kursen. Vid annullering kommer kursavgiften att återbetalas.

HIT-Konsulterna vill att deras kunskap inom vårdhygien i tandvården ska vara en innovativ resurs inom tandvårds-Sverige. Utbilda och stödja alla yrkesverksamma inom tandvården i de vårdhygieniska frågorna är deras ambition.

De erbjuder utbildning där hela tandvårdsteamet får förståelse för vikten av hygienrutiner och genom det kan implementera de hygienrutiner som ska upprätthållas.