Gå till huvudinnehåll

Hands-on-kurs

Komposit – Minimal-invasiv tandvårdshjälte

Utveckla dina anteriora kompositer med tandläkaren Cecilia Ömo. I samarbete med 3M bjuder vi på Plandent in dig till en lärorik hands-on-kurs om kompositer. Ta del av Cecilias bästa tips och trix genom teori samt praktiska moment.

Pris | 4.995 kr exkl. moms

Föreläsare

Cecilia Ömo

Tandläkare på Birka Tandhälsa i Stockholm
Ackrediterad SACD och AACD
Advisory Boards för flertal kompositföretag

Information

Tillsammans med tandläkaren Cecilia Ömo går ni igenom enkla begrepp i Smile Design, färglära, kompositers estetiska och fysikaliska egenskaper samt adhesiv. Metoder och komposit tekniker via patientfall med tips och trix som förenklar allmäntandläkarens vardag.

Datum

den 26 april 2024 09:30 - 16:30

Brygghuset, Norrtullsgatan 12N, Stockholm | Visa karta


Tandläkare Cecilia Ömo

Att kunna hantera komposit på ett bra sätt är en stor del av arbetsdagen för tandläkare

Tack vare utvecklingen av kompositer har minimal-invasiv tandvård räddat många tänder på ett enkelt sätt. Minimal-invasiva metoder är en ledstjärna inom Svensk Estetisk Tandvård, i god ”Sverker" anda.

Första skandinaviska kvinnan erhållen ackreditering inom SACD och AACD

För många inom tandvården är Cecilia Ömo inte ett främmande namn. Cecilia är uppvuxen som en småstadstjej och driver Stockholm Birka Tandhälsa AB. Hon är senior inom yrket med många erfarenheter och masterutbildningar i bagaget.

Cecilia är en av två tandläkare i Sverige som är ackrediterad SACD (Swedish Academy of Cosmetic Dentistry) och AACD (American Academy of Cosmetic Dentistry). Hon har även greppat taget om pennan och skrivit en artikel för JCD (Journal of Cosmetic Dentistry) samt skrivit den första estetiska läroboken på svenska; ”Estetisk Tandvård-Grundbok för allmäntandläkaren”.

Program

Teori:

  • Begrepp inom Smile Design
  • Färglära
  • Kompositers estetiska och fysikaliska egenskaper
  • Adhesiv

Praktisk:

  • Bygga komposit med palatinal mall och komposit i olika opaciteter
  • Film, puts anteriora kompositer
  • Övning om kompositteknik puts och polering för fint slutresultat och god långtidsprognos

Efter hands-on-kursen:

  • Kunskap inom komposit hantering
  • Puts anteriora kompositer
  • Enkel Smile Design och Färglära
Anmäl här

3MKurs-Tandläkare-CeciliaÖmo-Bok2.jpg

När Cecilia inte skriver eller jobbar på tandläkarkliniken föreläser hon runt om i världen. Hon är även aktiv inom minimal-invasiv tandvård och sitter i Advisory Boards för ett flertal kompositföretag, exempelvis Cosmodent, Kultzer, GC och många fler.

Med sin expertis inom tandvård kan du känna dig trygg i att få ta del av de bästa tipsen som finns inom hantering av komposit.

3MKurs-Tandläkare-CeciliaÖmo-Tandläkarklinik-2.jpg
Cecilia Ömo på Birka Tandhälsa med patient

Vägen till en bra tandvård

För allmäntandläkaren kan det underlätta komposithanteringen att lära sig olika metoder inom den estetiska zonen. Varav den yttersta vikten för ett gott slutresultat och långtidsprognos är puts och polering av kompositer.

I Cecilias kurs ”Komposit – Minimal-invasiv tandvårds hjälte” går ni tillsammans igenom teori och praktiska delar, så att även du kan känna dig som en komposithjälte.

Hela kursen är ”Style Italiano” inspirerad och vi jobbar med LM Arte instrument.

Anmälan här

3M har ett rikt urval av kompositmaterial.

Mer om 3Ms kompositer

Praktisk information

Kursdatum: 26 april 2024

Tid: 09.30 - 16.30 inkl. lättare lunch och fikapaus

Målgrupp: Tandläkare.
Hands-on delen är för tandläkare i första hand, övriga i teamet kan delta i mån av plats.

Kostnad: 4.995 kr exkl. moms

Plats: Brygghuset, Norrtullsgatan 12N, Stockholm

Anmäl: Här.
OBS sista anmälningsdagen är 19 april.

Kontakta oss på Plandent

Vid frågor eller funderingar vänligen kontakta vår marknadsavdelning:

Tel: 08-546 979 00

E-post: marknad@plandent.se

Integritetsinformation

När du registrerar dig, och eventuella kollegor, godkänner du att de uppgifter du lämnar får lagras och användas på de sätt som behövs för att vi ska kunna ta emot dig som deltagare samt en vidare marknadsföring inom intresseområdet.

Företagsnamnet som blir registrerad kan komma att lämnas till medverkande samarbetspartners eller medarrangör för deras egen användning. Under aktiviteten kan vi komma att fotografera och använda bilderna i marknadsföringssyfte.

Vid registrering till aktivitet på en extern webbplats (inte Plandent) gäller aktuella aktörens policy. Vid frågor är du alltid välkommen att höra av dig till: dataskydd@plandent.se

Läs mer om vår integritetspolicy.

3M omnämns ofta som ett av världens mest kreativa företag. Med över 50 000 produkter i portföljen är de en del av miljoner människors vardag.

I över hundra år har 3M låtit deras innovationer och idéer utforska olika områden. Det alla affärsområden dock har gemensamt är att de alltid gör vardagen enklare. På arbetsplatsen, i sommarstugan, i konstruktionshallen eller 10 000 meter ovanför marken.

Villkor för avbokning och anmälan

Anmälan

Anmälan är bindande. Efter registrerad anmälan får du en bekräftelse när vi kan garantera dig en plats på vår aktivitet.

Avbokning

Avbokning efter anmälan debiteras 100 % av kursavgiften, men kursplatsen kan överföras till en annan vid samma klinik.

Vid gratiskurser/temakvällar tar vi ut en no-showavgift på 300 kr exkl. moms om deltagaren inte har avanmält sig 48 timmar innan aktiviteten. Ingen avgift utgår på webinar om de är kostnadsfria och har obegränsat med plats.

Annullering

Plandent AB förbehåller sig rätten att avbryta kurser om det är för få anmälda eller vid händelser som ligger utanför vår kontroll (force majeure).

Efter att sista anmälningsdatumet har passerat och om kursen inte fått tillräckligt med anmälningar har Plandent AB rätten att annullera kursen. Vid annullering kommer kursavgiften att återbetalas.